Nada Koturić
Typography

ORAŠJE/OSIJEK-Skromne i samozatajne osobe koje u svojem profesionalnom usponu ne očekuju lovorike, a uz to postižu iznimne uspjehe u svojem poslu, valjda baš zato što je i skromnost njihova osobina, često znaju nepravedno biti medijski zapostavljene. Jedna od takvih je i Marina Živković iz Donje Mahale (općina Orašje) za koju se s pravom može kazati da je uspješna mlada žena koju je nakon fakulteta samo fizički „zarobio“ Zagreb, no Bosanska Posavina ostala joj je u srcu a to mjesto, kaže nam, niti jedno drugo ne može zamijeniti.

Marina je magistrirala novinarstvo (smjer Odnosi s javnošću i Politički marketing) na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalni je put započela u jednoj zagrebačkoj agenciji za odnose s javnošću i marketing, a nastavila u Adria Mediji Zagreb, vodećoj izdavačkoj kući u području lifestyle magazina u Hrvatskoj, na poziciji brand managera za časopise Cosmopolitan i Elle. Marina je posebna i zato što svojim primjerom pokazuje kako se ostvarenje snova i poslovni uspjeh može dosegnuti upornim radom. Zato, kaže nam, na odlazak prema zapadu i ne pomišlja.slavonci rado pozirali

Poznati slavonci rado pozirali

Uporna i vrijedna

-Priroda mojeg posla je takva da sam htjela iskustvo stjecati u velikim kompanijama, zato je bio nužan odlazak iz Posavine prema Zagrebu. Sretna sam jer radim ono što najbolje znam, zašto sam se školovala i vrlo je važno raditi ono što se voli, biti strpljiv, uporan i uz puno zalaganja rezultat ne može izostati, kaže nam kratko Marina o receptu svojeg uspjeha. U posljednje je vrijeme bila osobito angažirana oko organiziranja Sajma vjenčanja u Osijeku kojom je još jednom spojila Bosansku i Slavonsku Posavinu, područja u kojima su i dalje tradicionalna vjenčana IN.- Da Slavonija ima veliko srce pokazala su brojna poznata osječka lica na gala reviji Sajma vjenčanja kojim su podržali dobrotvorni karakter ove najveće manifestacije vjenčane tematike u regiji. Već treću godinu prikupljamo dobrotvorna sredstva za štićenike Udruge obitelji djece s autizmom Dar, a središnji dio Sajma je dobrotvorna gala revija, pojašnjava nam Marina. Takva događanja prije svega humanitarnog prizvuka moguće je organizirati i u Bosanskoj Posavini pa sam otvorena za suradnju, poručila je.

marina i dar

Marina (prva desno) s predstavnicima Udruge Dar

Proširiti oraški sajam

Sajam vjenčanja u Osijeku tradicionalno podupire razvoj domaćeg obrtništva iz svijeta vjenčanja. To bi se lako moglo preslikati i na područje Orašje koje je prošle godine započelo tradiciju održavanja sajamskih manifestacija. -Interaktivne radionice, degustacije, revija mogla bi učiniti i oraški sajam još sadržajnijim, smatra Marina i dodaje kako se nikada pri tome ne smije zanemariti humani karakter kako bi se prikupila sredstva onima koji trebaju pomoć šire zajednice. Marina se nakon nekoliko dana provedenih u Bosanskoj i Slavonskoj Posavini ponovo vraća u Zagreb gdje će imati „pune ruke posla“ kao jedna od organizatorica novih sajamskih manifestacija.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić