Pejo Gašparević
Typography

Hrabri biciklist posavskih i Domlječkih korijena Patrick Letica nastavlja uspješno svoj biciklistički pohod do Japana. Kasno noćas (subota na večer 03.12.02022.) javio se Patrick iz Iraka. Rekao je da se osjeća odlično.
"Do sada sam prešao više od 5.700 kilometara, stigao sam u dio Iraka Kurdistan u kojem je sigurno i ima svega a ja sam u gradu Erbilu," kaže Patrick. Objasnio mi kako u tom gradu ima prijatelja kod kojeg će ostati neko vrijeme. "Odlučio sam sad malo ostati tu da treniram, odmaram i vidim okolinu," istaknuo je Patrick.

 

patrik leticaNAPOMENA: Patrick je iz Iraka, iz najduže naseljenog mjesta u svijetu Erbila, poslao i fotografiju koju ovom prigodom objavljujemo

Inače grad Erbil, u kojem trenutačno boravi Patrick Letica, smatra se najdužim naseljenim mjestom u svijetu.
Taj se grad prvi puta spominje u pisanim dokumentima u arhivima kraljevstva Eble u kojima su zabilježena dva putovanja u Erbil u razdoblju oko 2.300 godina prije nove ere.
Pitao sam Patrick kakav mu je plan za nastava putovanja biciklom u Japan nakon predaha u Iraku.

"Sljedeći plan mi je voziti biciklom do Bagdada u Iraku, nakon toga nastaviti putovanje kroz Kuvajt, Saudijski Arabiju Katar i Dubai. Možda idem i za Oman," otkrio je Patrick svoje sjedeće biciklističke etape na putovanju do Japana.

Napomenut ćemo da je na ovo putovanje biciklom u Japan Patrick Letica krenuo ovog ljeta iz Ciriha. letica 4Stigavši u Domaljevac, odakle mu je otac Branko Ive Letice (a mama Zlata mu je iz Oštre Luke djevojačkog prezimena Kopić), Patrick je jedno vrijeme predahnuo i pripremao se u djedovini za nastavak svojeg biciklističkog pothvata.

U rujnu ove godine iz Domaljevca je nastavio putovanje biciklom na daleki Istok u zemlju izlazećeg sunca.

Uspi je li u svojem čudesnom planu, Patrick Letica će biti prvi čovjek u povijest koji je iz Europe biciklom doputovao u Japan. Neustrašivom 26-godišnjem Patricku Letici želim svaku sreću da uspije u svojoj nakani.

Sretno ti Patrick u nastavku putovanja!letica 3

Uredništvo portala Patriku želi sretan put i neka predstavi našu Bosansku Posavinu u najsvijetlijem svijetlu ovoga svijeta!

Za Posavinu.org piše: Pejo Gašparević