Pejo Gašparević
Typography

Pjesnik Pejo Šimić na otvaranju višednevni svečanosti u povodu Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju dobio priznanje "Jean-Michel Nicolier." To je dvostruka čast za pjesnika Peju - dobio je nagradu ustoličenu po •Michel Nicolieru, Francuzu koji je dragovoljno napustio svoju zemelju i priključio se hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a priznanje Peji uručeno na uvertiri obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju koji je su u Vukovaru organizirali Hrvatska udruga Benedikt iz Splita i slavna splitska Četvrta Gardijska brigada.

pejo vukovar1

Pjesnik Pejo Šimić je kao nogometaš Luka Modrić-što stariji to bolji

"Ova nagrada 'Jean-Michel Nicolier' posebno mi je draga jer sam je dobio u povodu Da sjećanja na Vukovar i Škabrnju," kaže Pejo Šimić, obrazlažući nagradi naslovljneu po Francuzu koji je položio život za Hrvtasku.
Ova Vukovarsko priznanje ima dodatnu vrijednost za pjesnika Peju jer to mu je šesta ovogodišnja nagrada.

"Mislio sam da će mi prošla godin, u kojoj sam dobio pet nagrada biti najuspješnija ali ovom nagradom u Vukovaru dobio sam šesto priznanje ove godine i tako admašio prošlogodišnji rekord," kaže Pejo.
Njemu će ova godina osti u pamćenju još po nečemu- dobio je i dvije nagrade međunarondg ranga: Zlatno pero na Međunarodnom festivalu književnosti Rijeci te priznanje na međunarodnoj pjesničkoj motri Struške večeri poezije u Ohridu (Republika Sjevern Makedoniaj). Uistinu plodna i velika godina godina za pjesnika Posavskih korijena Peju Šimić. Pejo je zaslužio sva ta priznanja jer iz njegove pjesničke radionice izlaze pažljivo isklesane pjesme u koje Pejo ulaže svoj talenat, kreativni potencijal, rad i požrtvovnost.pejo vukovar

Pejo Šimić je u pjesništvu kao Luka Modrić u nogometu - što stariji sve bolji. Imam privilegiju pa poznajem i slavnog nogometaš Luku Modrići slavnog pjesnika Peju Šimić. Njih dvojica u mojim očima imaju jednu gigantstku vrlinu - PONIZNI SU - unatoč uspjesima koje žanju.

Peji Šiiću od srca ČESTITKA za priznanje "Jean-Michel Nicolier"!

Za posavinu.org piše: Pejo Gašparević