Pejo Gašparević
Typography

 Nakon dužeg vremena uspio sam iskomunicirati Tomislava Ćoškovića (42), koji je sada pomoćni trener izborniku Hrvatske odbojkaške reprezentacije. Zatekao sam u Zadru na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo. Tomislav je bio iznimno susretljiv i podijelili smo međusobno riječi radosti što se nakon dužeg vremena čujemo. Dogovorili smo i susret u Domaljevcu kad to epidemiološke okolnosti dozvole.

tomislav coskovic2
"Vidjet ćemo se mi u Domaljevcu," poručio mi je Tomislav.

Ispričao mi je kako prati sportska zbivanja i u rodnom Zavičaju te su mu posebno dragi uspjesi HOK Domaljevac u minuloj sezoni. To je klub u kojem je i Tomislav započeo svoju iznimno uspješnu odbojkaško-sportsku karijeru.
"Naš Zavičaj je pravo čudo, u maloj sredini postižu se veliki sportski uspjesi i stasavaju vrhunski sportaši," kaže Tomislav.

Iznio sam mu zamisao da se oko projekta Svjetski kongres Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore pokušaju okupiti i sportaši iz Zavičaja, koji su rasuti po svijetu, na zajedničkom druženju sa sportašima i ljudima u Zavičaju. Tomislavu se svidjela ta ideja, podržao ju je te mi je rekao kako je i osobno spreman uključiti se.
"Rado ću se odazvati, jer je važno znati tko si, što si i odakle si," poručio je Tomislav.tomislav coskovic

Naš Tomislav je imao veliku sportsku karijeru. Podsjeća kako je u 19-stogodišnjoj karijeri u inozemstvu nastupao za desetak klubova u više zemlja. Svojedobno je priznati i kompetentni sportski novinar Mićo Dušanović za Tomislava Ćošković rekao da je jedan od najcjenjenijih odbojkaša u Europi.
Tomislav je s odbojkaškom reprezentacijom Hrvatske kao igrač nastupao i na Europskom prvenstvima ali posebice ističe svoje sudjelovanje na Svjetskom odbojkaškom prvenstvu.
"Nastup s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Argentini ne zaboravlja se," istaknuo je Tomislav.tomislav coskovic1

Tijekom karijere Tomislav je osvojio mnoštvo klupskih titula i pojedinačnih priznanja kao najbolji igrač ekipa za koje je nastupao i liga u kojima je igrao.
Tomislav Ćošković je na terenu isijavao smirenost i staloženost što je znao prenositi i na ostale suigrače. Međutim, istodobno on je bio konkretan, njegovi potezi i rješenja u igri bili su moćni i neukrotivi za protivničke momčadi. Tomislav Ćošković je vrhunski velemajstor odbojke.

Za Posavinu.org piše: Pejo Gašparević
8. svibnja 2021.