Pejo Gašparević
Typography

Ženski nogometni klub (ŽNK) "Posavina" iz Domaljevca, koji je osnovan krajem 2015. godine u vrlo kratkom razdoblju afirmirao se kao ambasador Zavičaja. U siječnju ove (2017.) godina taj je klub zablistao na dva turnira.

znk posavina1 900

Piše: Pejo Gašparević

Najprije su  cure "Posavine"  osvojile malonogometni kup maturanata  u Županji a  zatim su u kategoriji do 15 godina na Kolibri kupu u Vitezu zauzele izvanredno drugo mjesto.  Posebice treba naglasiti kako je na turniru u Vitezu mlada nogometašica "Posavine" Fadila Mujkić proglašena najboljom igračicom tog natjecanja.

Ove sezone ŽNK "Posavina"  se natječe u Drugoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije u skupini Sjever sa ekipama iz Gradačca, Jelaha, Travnika, Visokog i Goražda. Trenutačno u tom klubu trenira više od 30 djevojaka. To su činjenice koje zaslužuju rešpekt i poštovanje. Ovom ženskom nogometnom klubu bila je dovoljna tek jedna godina dana od osnutka da se afirmira kao prepoznatljiv amblem svojeg Zavičaja.

znk posavina 900

Uspjesi nogometašica iz Domaljevca  su tim vrjedniji ima li se vidu da je klub nastao godinu dana nakon katastrofalne poplave koja je 2014. godine poharala Posavinu a  posebno je ta poplava  nemilosrdno devastirala Domaljevac. ŽNK "Posavina" je poput  feniksa koji niče iz pepela. Nogometašice "Posavine" i njihov trener Ilija Lucić svojim entuzijazmom i upornošću prkose beznađu i nude drugačiju priču iz zavičajne Posavine kojom se poručuje kako se unatoč poteškoćama mogu kreirati sadržaji koji popravljaju raspoloženje.

Ponizno zaključujem kako  ŽNK "Posavina", zapravo,  simbolizira zadržavanje mladih u Domaljevcu i Posavini te da će društvena zajednica znati prepoznati  i tu dimenziju tog kluba i priskočiti mu u pomoć.

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević
28. siječnja 2017.znk posavina trener 900