Nada Koturić
Typography

Više tisuća posjetitelja Slavonske i Bosanske Posavine okupila je velika manifestacija, odnosno humanitarna revija u Osijeku - Sajam vjenčanja u TC Portanova. Uživalo se u bogatoj ponudi salona vjenčane mode i dizajnerskih kuća, cvjećara i slastičara, fotografa, organizatora vjenčanja te ostalih sudionika iz vjenčane industrije.

Dobrotvorni projekt podržale su poznate osobe jer su na donatorskoj gala modnoj reviji bili u ulozi modela.

Glazbena senzacija

Nastupili su glazbenica Mia Dimšić, operna solistica osječkog HNK-a Ivana Medić, glumci osječkog HNK-a Ivana Soldo Čabraja i Miroslav Čabraja te Domagoj Mrkonjić, pjevači Bruna Oberan, Sanja Azenić i Igor Delač, pjevačica rock grupe Teška industrija Matea Matković i tako podržali dobrotvornu akciju Sajma za Udrugu obitelji djece s autizmom “Dar” iz Osijeka. Sve ima i jaku poveznicu s Orašjem jer je upravo Marina Živković iz Donje Mahale svoju uspješnu karijeru modnog marketinga pronašla u Zagrebu u modnoj kući organizatora ove ugledne manifestacije koja ju je proslavila.

vjencanje gitara

Mlada pjevačica Mia Dimšić pjesmom je otvorila reviju, a odlično se snašla i u ulozi modela. I posjetitelji su podržali dobrotvorni karakter manifestacije kupnjom srećke. - Cilj je osvijestiti ljude o spektru autizma i pomoći im dobiti saznanje o toj bolesti. Budući da je revija bila humanitarnog karaktera te je za našu Udrugu prikupljena donacija, želim reći da će nam novac jako dobro doći. Već dugi niz godina održavamo sportske radionice, a dio novca bit će izdvojen i za radionice samozbrinjavanja te svladavanje osnovnih kulinarskih umijeća gdje će djeca s terapeutom učiti kuhati - objasnila je Emilija Prgomet, dopredsjednica Udruge obitelji djece s autizmom “Dar”.

Sajam vjenčanja Osijek tradicionalno podupire razvoj domaćeg obrtništva iz svijeta vjenčanja, o čemu svjedoči i nastup više od 60 izlagača iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske.

vjencanje 1024

 

Modne revije, koje potpisuju saloni Atelier Stefanie, Isabelle, Vjenčanice Nikolina, La Mirada te domaći dizajneri La Sposa by Mirna Gvajdek Matan i Gray by Ivana Čizmadija, oduševile su buduće mladenke.

Nezaboravno vjenčanje

Osobito su zanimljive bile radionice o trendovima u vjenčanoj modi – šminkanju, stiliziranju kose, ali i slasticama na kojima su mladenci otkrili detalje za nezaboravno vjenčanje. Nakon Osijeka, Sajam vjenčanja dolazi u Zagreb, i to u velebnu Arenu Zagreb (1. - 3. veljače) gdje će još jednom opravdati status regionalno najveće, najraskošnije i najoriginalnije manifestacije vjenčane tematike.

Za GIP piše Nada Koturić