Pejo Gašparević
Typography

Ivo Ivić, koji je ponikao u HOK Domaljevac,  nastavlja razvijati svoju sportsku karijeru uzlaznom putanjom u odbojkaškom klubu Ribola Kaštela s kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor. "Zadovoljan sam statusom u klubu i ove sam sezone prvi tehničar,"  istaknuo je Ivić. Naglasio je kako je odbojkaški klub ozbiljno organiziran na visokoj razini  i pruža  mogućnosti za napredak igrača.

"Treniramo dva puta dnevno a treninzi su vrlo intenzivni i ja osobno osjećam kako se moja igra iz dana u dan unaprjeđuje,"  kaže  Ivo. Napominje kako odbojkaški klub Ribola Kaštela u novoj sezoni ima ambicije osvojiti  Hrvatsko prvenstvo i kup.   A krajem rujna ove godine kaštelanski odbojkaši će u Rumunjskoj sudjelovati na kvalifikacijskom turniru za Europsku ligu prvaka.

"Na tom turniru za ulazak u Europsku ligu prvaka  igrat ćemo protiv predstavnika  Rumunjske i Finske. Dat ćemo sve od sebe da postignemo što je moguće bolji rezultat," rekao je Ivo. Dodao je kako je to prilika za njegov klub  da u odmjeravanju snag s jakim  ekipama stekne dodatno međunarodno iskustvo.
 On kaže  da se odlično osjeća u Kaštelima jer to nije velika sredina te mu je bilo lakše prilagoditi se u njoj.

"Ja dolazim iz manje sredine Domaljevac u Kaštela koja nisu veliki grad i u kojima se ljudi međuosobno svi znaju slično kao i u našem Domaljevcu. Meni to odgovara," kazao je Ivo.

ivo ivic 900

Dvadesetogodišnji Ivo Ivić  po načinu razmišljanja o sebi i svojoj karijeri zvuči već vrlo iskusno  te naglašava kako je u sportu najvažnije ostati "čvrst stabilan u glavi." Osim odbojke Ivo  istodobno u Splitu studira  na Fakultetu za  kondicijskog trenera.
"U sljedeće tri godine, koliko mi traje ugovor s Ribola Kaštel ne želim zapostaviti i svoje školovanje te sam upisao Fakultet za kondicijskog trenera," kaže on.
Ivo Ivić nastavlja tradiciju uspješnih Domaljevačkih odbojkaša poniklih u "srimskoj rupi," gdje su stasale i  Domaljevačke odbojkaške veličine međunarodnog ranga Tomo Ćošković i Marko Matić.

"Tomo Ćošković i Marko Matić  me inspiriraju i učinit ću sve da im se po uspjehu približim," poručio je Ivo Ivić.
Pitao sam Ivu kako on tumači činjenicu da je  HOK Domaljevac u gotovo nikakvim uvjetima ostvarivao  velike rezultate i iznjedrio   odbojkaše međunarodne  klase.
"Naš klub u  Domaljevcu nema sredstava za kupovinu  odbojkaša kao što to čine financijski snažnije ekipe te mu je preostalo da počev od omladinskog pogona proizvodi vlastite igrače,"  objašnjava  Ivo.

Trenutačno, osim Ive Ivić, još tri igrača koja su stasala u HOK Domaljevac u "srimskoj rupi" igraju u Prvoj odbojkaškoj ligi Hrvatske. To su Matej Ivić i Mateo Brandić koji nastupaju za odbojkaški klub Varaždin i Filip Nedić koji igra za odbojkaški klub  Osijek.  HOK Domaljevac je fenomen koji producira vrhunske igrače. Kao što je Brazilska Copacabana  mitsko mjesto za regrutiranje  vrhunskih nogometaša, tako je i Domaljevačka "Srimska rupa" mitsko mjesto za nicanje vrhunskih odbojkaša.

Za Posavinu.org piše: Pejo Gašparević
13. rujna 2020