Srnava
Typography

U Srnavi je održan prvi predizobrni skup HDZ BiH za općinu Odžak. Na ovaj način smo željeli pokazati kako HDZ još uvijek računa i na Srnavu i na Srnavce čulo se tijekom obraćanja kandidata s lista HDZ BiH. Prije samoga predstavljanja lista i kandidata svi okupljeni su upoznati s cijelim nizom projekata koji su na prostoru ove mjesne zajednice realizirani sredstvima Vlade Županije Posavske.

U ime Ruže Majić i svih drugih kandidata s liste koji su nazočili ovome skupu govorio je Anto Jurišić. Zahvalio je Srnavcima za dobrodošlicu i iskazao zajedničko očekivanje da izlazak na izbore bude što veći. Pozvao je na jedinstvo onih koji žive u Srnavi sa svim ostalim Srnavcima kojih je velik broj u Odžaku, a još veći broj u Hrvatskoj i trećim zemljama. Sve što možemo postići postižemo zajedno. Zajedno i na izbore i pobjeda je naša zaključio je Jurišić.

Kandidat za načelnika iz reda HDZ BiH, Jakov Ivanković je u svom kratkom osvrtu kazao kako je jako zadovoljan brojem nazočnih iz čega iščitava i svjesnost i opredijeljenost uoči predstojećih izbora. Kazao isto tako da je svima potpuno jasno kako se na ovim izborima odlučuje smjer u kome će se ubuduće kretati naša lokalna zajednica. HDZ svojim programom i svojim kandidatima želi Odžak i Odžačane voditi prema zapadu i Europskoj Uniji. Ostale stranke, osobito one s hrvatskim predznakom, svojim djelovanjem samo potpliću noge, smetaju i ni na koji način iz ove utrke ne mogu izaći kao pobjednici. Oni zapravo i ne sudjeluju u utrci da pobijede, nego im je jedini cilj spriječiti HDZ BiH da ponovo na čelo općine dovede Hrvata za načelnika. Ovoga puta ćemo mi biti pobjednici zaključio je Ivanković.

Nakon skupa dobar dio posjetitelja zadržao se još neko vrijeme u neobaveznom druženju kandidatima sliste HDZ BIH.