G. Dubica
Typography

Temeljni ogranak Gornja Dubica sinoć je ugosti izaslanstvo općinske organizacije HDZ Odžaka. Na radnom sastanku se razgovaralo o stanju u ovoj mjesnoj zajednici i izbornim aktivnostima koje slijede. Član utemeljitelja HDZ BiH Stjepan Barišić Rara je u svojoj pozdravnoj riječi kazao kako mu je drago što je ponovno u prilici dati doprinos izbornoj pobjedi HDZ-a.

Zajedno s nama najstarijima, koji smo spremni još jednom hodati od kapije do kapije, vratit ćemo pobjedu HDZ-eu i u Dubici kazao je Rara.

Anto Jurišić, nositelj liste za općinsko vijeće je pozdravio okupljene i predstavio listu kandidata za općinsko vijeće. Kazao je kako vjeruje da će s Pejom Jazvićem i Anom Andrijanić na najbolji mogući način predstavljati i zastupati interese cijele odžačke općine pa i Gornje Dubice.

Kandidat za načelnika Jakov Ivanković se između ostalog dotakao jučerašnje ceremonije polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta preko rijeke Save u Svilaju. Zanimljivo je, a uz to sasvim razvidno kako aktualni načelnik na svaki način šalje poruku da ne prizna niti uvažava sredinu i narode s kojima živi. Na ceremoniju otvaranja mosta nisu bili pozvani ravnatelji javnih ustanova niti poduzeća, predstavnici udruga, gospodarstvenika, pa čak ni mjesnih zajednica.

Kako to da na taj čin, koji je trebao bi svečanost iznad svega, nisu bili pozvani oni koji su za vrijeme rata po cijenu života bili spremni preplivati Savu. Sve su to razlozi zbog kojih i Dubica i sva druga sela trebaju shvatiti kako je neophodno i važno izaći na izbore i izabrati svog načelnika, kazao je između ostalog Ivanković.