Jakov Ivanković

Novo Selo
Typography

Jučer su dužnosnici HDZ BiH u Osječku i Novom Selu predstavili kandidate za predstojeće lokalne izbore. U Osječku se razgovaralo o potrebama lokalne zajednice, a težište je stavljeno na uistinu neophodnu izgradnju arterškog bunara kojim bi se ova mjesna zajednica konačno opskrbila pitkom vodom.

Za poziciju općinskog vijećnika iz Osječka se natječe Ivana Lujić, te se čulo kako će u svome selu imati maksimalnu potporu.

Obraćajući se okupljenima u Novom Selu Anto Jurišić je odgovorio na, u zadnje vrijeme često ponavljano pitanje:

Što je to njemu trebalo?

Vidio sam podjelu u našem narodu koja mi je teško zasmetala. Smatram da svojim radom u ovoj kampanji mogu doprinijeti da te podjele prestanu i da se konačno ponovo okupimo oko jedinstvenih ciljeva na prostoru naše općine. Smatram da Jakov može biti čovjek oko koga se trebamo okupiti i učinit ću sve da tako i bude, zaključio je nositelj HDZ-ove liste.

Iz izlaganja jakova Ivankovića, kandidata za načelnika izdvajamo sljedeće: Za dva dana je polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta preko rijeke Save. To je najvažniji infrastrukturni objekat u ukupnoj odžačkoj povijesti.

Ja, predsjedavajući općinskog vijeća, najviše pozicionirana osoba u općini iz reda hrvatskog naroda, od načelnika još uvijek nisam dobio protokol za taj događaj. I iz toga se vidi na koji način se tretira naš narod u ovakvim okolnostima. Zato je važno izaći na izbore i izabrati svog načelnika, zaključio je Ivanković.

Kandidati za općinsko vijeće iz Novog Sela Dragica Studenović, Dragan Martinović i Stipo Iličević su na sastanku jasno kazali: Uz Jakova Ivankovića je cijeli Balegovac.