Ovo je video sažetak golova s utakmice u kojoj je ženska rukometne reprezentacija Hrvatske pobijedila Njemačku rezultatom 23:20 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj. Uživajte u vrhunskoj prezentaciji rukometa. Pogledajte kojom brzinom kruži lopta od igračice do igračice i kako se one superiorno kreću po terenu - to je atomski rukomet .

Nakon napornog radnog dana dao sam se u sitne noćne sate u istraživanje  hrvatskih korijena nedavno preminulog argentinskog nogometnog virtuoza Diega Maradone. Na istraživačko-novinarsku avanturu potaknuli su me medijski  natpisi kako je Maradonin pradjed s  Korčule ali to nije zadovoljavalo moj tradicionalno radoznali duh koji nastoji uvijek biti detaljnije i sveobuhvatnije informiran. I gle sreće, u internet izdanju  Riječkog Novog lista od 29. studenog 2020. nailazim na priču koja demantira informaciju da je Maradonin pradjed bio s Korčule, nego dolazi  iz riječkog zaleđa. No, tu nije kraj mojim novim saznanjima o Maradoninoj lozi.

Naš suradnik Pejo Gašparević otkriva nepoznate detalje o jednom od simbola Domovinskog rata, studentskom kolegi i čovjeku koji se za Vukovar borio svojim glasom. Na današnji dan prije 29. godina (20. studenog 1991.) na Ovčari je ubijen novinar, ratni reporter iz Vukovara Siniša Glavašević, kolega iz studentskih dana na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Rezultati lokalnih izbora u Posavskim općinama koje su po Daytonskom sporazumu uvrštene u Republiku Srpsku ilustriraju kako je u Općinska vijeća izabrano jako malo vijećnika iz stranka s hrvatskim predznakom. Imajući u vidu da su na tom Posavskom području u Republici Srpskoj Hrvati vlasnici znatnih površina plodnog zemljišta, nameće se nužnost oblikovanja takve politike Hrvata u BiH koja će ubuduće uzimati u obzir i tu (pre)važnu činjenicu.

Danas (22. studenog 2020.) je veliki dan Domaljevačkog sporta. Briljantnom pobjedom u finalu protiv OK Bosna u sarajevskoj Skenderiji rezultatom 3:0 HOK Domaljevac je osvojio Kup Federacije BiH. To je fantastičan uspjeh koji potiče ponos i divljenje Domlječana i u Zavičaju i u Dijaspori.

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Portugala će u utorak na večer  (17. studenog 2020.) na splitskom Poljudu odigrati utakmicu u sklopu Lige nacija za koju u svijetu sporta, posebice nogometa, vlada golemo zanimanje. Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta a  Portugal je prvak Europe, to znači kako će na Poljudu snage odmjeriti dvije nogometne velesile.

More Articles ...