Anto Pranjkić je novinar i angažirani intelektualac koji znalački kreira ideje i usmjerava ih u realiziranje. On raspolaže ogromnom radnom energijom, posebice u angažmanu za rodnu Bosansku Posavinu. Anto posjeduje snažnu individualnost u svojem djelovanju ali istodobno je i zahvalan suradnik koji umije prihvatiti zamisli i istajališta i od suradnika.

MARIO MANDŽUKIĆ I VEDRAN ĆORLUKA DVA SU LEGENDARNA NOGOMETAŠA POSAVSKIH KORIJENA OD DANAS SU U STRUČNOM STOŽERU HRVATSKE REPREZENTACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KATARU 2022. GODINE. Na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine u Kataru član stručnog stožera Hrvatske reprezentacije bit će bivši centarfor "vatrenih" Mario Mandžukićčiji sukorijeni Posavski, pošto su mu roditelji iz Pruda kod Bosanskog Šamca.

Naš dopisnik i novinar Pejo Gašparević nas iz ravno izvještava o spektakularnom događaju u Splitu i utakmici između reprezentacija Hrvatske i Rusije. Već u subotu na večer na splitskoj Rivi bilo je živahno jer su se počeli slijevati navijači uoči odlučujuće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koja se igra na Poljudu u nedjelju u 15 sati.

U sklopu 14. Međunarodnog festivala književnosti - "Dani prijatelja knjige" u petak na večer u Rijeci pjesniku Peji Šimiću (rođen u Foči kod Dervente) uručena je nagrada "Književno pero" koju je dobio za zbirku pjesama "Nebeske vibracije." To je bio veliki trenutak za Šimića i njegovo pjesništvo.

More Articles ...