Janja Gašparević (moja mama) uvrštena je u "Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine" zbog njenog govora sa tradicionalnim domlječkim naglaskom. Ta vijest silno me obradovala te sam je odlučio podijeliti s javnošću.
Nakon što sam nedavno objavio tekst pod naslovom MAMINA ŽIVOTNA PRIČA - "PO DOMLJEČKI" u kojem sam predstavio njen intervju Biltenu Udruge "fra Grga Vilić" objavljen u zimu 2014.-2015., posredstvom prijatelja uspostavio sam kontakt s autoricom tog razgovora Matijom Knežević-Marković. Ona me u prepisci izvijestila kako je u "Enciklopedijskom rječniku Bosanske Posavine" zastupljena i moja mama i to upravo s riječima koje je koristila u u intervju za Bilten udruge "fra Grga Vilić."

Ovo je tekst  za kojim sam godinama tragao i upornost se isplatila. Uspio sam ga pronaći.  Zapravo ovo je mamina  "životna priča" objavljena posmrtno u Biltenu Udruge "fra Grga Vilić"  u zimu 2014.-2015.  Razgovor s njom, kako je navedeno, vođen  je  28. lipnja 2013. u Domaljevcu.

Staklenici u Domaljevcu su postali važna vijest za pučanstvo Općine Domaljevac-Šamac kako u Zavičaju tako i u Dijaspori na početku Gospodnje 2021. godine. Kako je izvijestila službena Općinska stranica , Studija korištenja geotermalne energije u Općini Domaljevac-Šamac našla se na popisu projekata  koje je  Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH  odabrao kao  korisnike na temelju provedenog Javnog konkursa za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu.

Trenutačno tri igrača ponikla u HOK Domaljevac imaju status reprezentativaca: Ivo Ivić i Davor Dominković nastupaju za reprezentaciju BiH, a Marko Matić je član reprezentacije Turske. Posebna mi je radost komunicirati sa sportašima i kreirati medijske priloge o njima. Ovaj put moje ushićenje je još veće jer se radi o sportašima iz Zavičaj koji su se razvili u vrhunske odbojkaše.

Postoje trenuci u novinarstvu koji popravljaju dan ispunjen stresom. Postoje trenuci u novinarstvu koji su satisfakcija za sve neugodnosti i nekorektnosti koje novinar može doživjeti u svojem poslu. Postoje trenuci u novinarstvu koji šalju poruku da se vrijedi baviti tim poslom koji puno uzima ali i puno daje. Postoje trenuci u novinarstvu kad shvatiš da te taj posao oplemenio kroz poznanstva i komunikacije s ljudima različitih profila.

Misa polnoćka uoči Božića služena je u crkvi svete Ane u Domaljevcu na Badnju večer ali nekoliko sati ranije, to jest s početkom u 21 sat, zbog aktualnih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa. Misu je predvodio župnik fra Anto Pušeljić. Tijekom mise u Crkvi nazočni su, kako se može doznati od onih koji su bili na misi, zajedno molili i pjevali Božićne pjesme i za one sumještane, kako je to rekao župnik, koji nisu mogli biti na misi a željeli su biti.

More Articles ...