pejo gasparevic gipZašto se nedavna odluka Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske, kojom se Kukuriku koaliciji zabranjuje sudjelovanje  pod tim  nazivom na parlamentarnim izborima u prosincu ove godinje, ima smatrati zanimljivom za prilike u BiH? 

pejo gasparevic gip

Uredništvo BH Radija 1 me zamolilo da im napravim analizu neformiranja vlasti na državnoj razini u BiH i godinu dana nakon izbora koji su održani u listopadu 2010. godine.

 

 

pejo gasparevic gipVišednevna posjeta turskog ministra vanjskih poslova Ahmeta Davutoglua Bosni i Hercegovini potvrdila je informacije o nedvojbeno pojačanom političko-diplomatskom angažmanu njegove zemlje na Balkanu.

pejo gasparevic gipSPLIT, 19. kolovoza 2011. Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić na današnjoj je konferenciji za novinare plačući izvjestila kako je unatoč ozljedi mišića odrazne noge, koja je utvrđena nedavnom magnetnom rezonancom, odlučila sudjelovati na Svjetskom atletskom prvenstvu koje će se održati od 27. kolovoza do 4. rujna ove godine u Deaguu u Južnoj Koreji.

pejo gasparevic gipZAGREB, 15. rujna 2011.  U ovome trenutku nema izgleda da se u Bosni i Hercegovini za Hrvate stvori treći entitet niti da se održi tzv. Dayton 2, ali Hrvati mogu popraviti svoj položaj ako postignu konsenzus o tome što žele, rečeno je u četvrtak na okruglome stolu o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

pejo gasparevic gipJe li konačno došlo vrijeme da se komunizam i praktično smjesti u isti vrijednosni rang sa fašizmom kao najvećim zlom 20. stoljeća? Postoji potreba za postavljanjem takvog pitanja jer je  u zemljama bivšeg komunističkog carstva, a posebice na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

pejo gasparevic gipKNIN, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara", čestitajući okupljenima današnji blagdan.

More Articles ...