pejo gasparevic gip„Staljinovi učenici“, naziv je prve od deset epizoda dokumentarnog filma „Jugoslavenske tajne službe“ autora Miljenka Manjkasa a  koju je počela emitirati Hrvatska televizija.

pejo gasparevic gipTakozvana ostavka Žaljka Komšića na sve dužnosti u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH mogla bi se ocijeniti u stilu  narodne izreke – veliki promet a mala zarada.  Prvobitno najaviti ostavku kao što je to učinio Komšić, a samo dan kasnije pomoriti se se odlukom Predsjedništva SDP-a BiH kojom se ta ostavka ne prihvaća  paradoks je koji dovodi u pitanje elementarnu političku ozbiljnost  aktera ovog igrokaza. Komšić je takvom vratolomijom, odnosno političkim performansom „hoću-neću“  izrazio svoju sličnost sa (ne)odlučnošću Alije  Izetbegovića  koji je znao priznati kako do podne radi jedno a poslije podne drugo.

pejo gasparevic gipJesu li izvanzemaljci povremeni gosti na našoj planeti?  To se pitanje nema razloga gušiti, niti izbjegavati.  Nedavno je bivši savjetnik Pentagona i američkog Kongresa te britanski pisac Timothy Good  ustvrdio kako se bivši američki predsjednik Dwight D. Eisenhower izravno  sastajao sa izvanzemaljcima a da je u organizaciji tih susreta sudjelovao i FBI.

pejo gasparevic gipJe li nakaradnost Federacije BiH, u kojoj bošnjačke stranke gaze većinsku glasačku volju Hrvata, internacionalizirana? Takvo se pitanje ima razloga postaviti nakon najnovijeg istupa zamjenika pomoćnika američke državne tajnice Filipa Rickera u kojem se on zauzeo za reformiranje  Federacije.

neretljak gasparevicSplitski Hajduk bi ovog proljeća mogao gostovati u Posavini. Tu inforamciju otkrio mi je povratnik u Hajduk Mato Neretljak. Sreli smo se i „službeno“ kao zemljaci upoznali na otvaranju fotografija pod nazivom „Krik“, a na kojima je splitski fotoreporter, moj kolega a Matin prijatelj Vladimir Dugandžić snimio brojne istaknute hrvatske sportaše.

 

More Articles ...